Adalet Bakanlığına bağlı olan Adalet Akademisi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere kadrolu personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularına 15 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olan adaylar için başvurularda son güne gelindi. henüz başvuru yapmamış olan veya başvurusunu yapmış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları aktarıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı Adalet Akademisi 40 kamu personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak,

Erkeklerde 170 cm ve bayanlarda 160 cm den kısa boylu olmamak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Adalet Akademisi Başkanlığı kamu personeli alımı başvuruları 15 Ekim 2019 tarihinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç bugün ( 30 Ekim 2019 ) itibari ile gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular  Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı Ahlatlıbel Yerleşkesi Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi Adalet Akademisi Başkanlığı internet sitesinde ilân edilecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır

 İlan edilen kadro sayısının 3 katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Boy ve kilo ölçümünün yapılacağı yer ve tarih Başkanlığımızın internet sitesinde ilan edilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim