Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Merkez Teşkilatına yapılacak alımlar Bakanlığın Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4. maddesine göre Sözleşmeli olarak Mühendis alımı ve Çözümleyici alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Belli Oldu!

8 Çözümleyici ve 18 Mühendis alımı yapılacak olup her bir alım farklı gruplarda gerçekleştirilecek. Aynı zamanda adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak gerekmektedir. En az 60 KPSS Taban puanı ile başvuru yapılacak olup değerlendirmelerde 10 kat aday çözümleyici ve mühendis sınavına katılacaktır.

Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Çözümleyici alımlarında ise ek olarak ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şartı ve Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir.

Mühendis alımları için ise dört yıllık Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Başvurular Başladı!

Adalet Bakanlığının 26 Kamu Personeli alımı başvuru süresi Bugün ( 13 Eylül 2021 ) itibari ile başlamış olup en geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvuru şartlarının tamamını taşıyan adaylar Adalet Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

10 BİN MEMUR ALIMI BEKLENİYOR

Adalet Bakanlığı 2022 yılı içerisinde 10 bin memur alımı yapması bekleniyor. Alımların Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Personel genel Müdürlüğüne yapılacak. İnfaz ve Koruma Memuru, Mübaşir, Zabıt katibi gibi pozisyonlarda alım yapılacak. 2021 yılı personel alımları gerçekleştirilmiş olup 2022 yılı ilkbahar dönemlerinde ilanın yayımlanması bekleniyor.

26 KAMU PERSONELİ ALIMI İLANI KILAVUZU

DİĞER TÜM KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI BURADA