Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu 2022 yılı personel alımı yapacak. Bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 124 kişilik kadro ile kamu personeli alımı yapacağını bildiren Bakanlık Başvuru Süreci hakkında ve kontenjan dağılımına ilişkin duyuryu resmi gazetede 18 Mart 2022 tarihi ile duyurdu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 4 Şubat 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklamaya göre 2022 yılı içerisinde personel alımı sayısını açıklamıştı ve  12 bin 823 kişilik kadro için başvuru alındı. Ancak gelmiş olan yeni duyuru ile Adli Tıp Kurumuna 124 Kamu Personeli alımı yapılacağı bildirildi.

Adli Tıp Kurumu 124 Kamu Personeli Alımı Yapacak!

18 Mart 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği gidermek üzere merkez ve taşra birimlerindeki eksikliği karşılamak üzere 124 kişilik kadro ile 657 SayılıDevlet Memurları kanunun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

ATK Personel Alımı Muhtemel Kadrolar:

Adalet Bakanlığı ATK bünyesindeki eksikliği gidermek için Merkez ve farklı şehirlerdeki Taşra Teşkilatına,

  • 15 Büro Personeli,
  • 11 Diğer Teknik Hizmet Personeli (Kimyager),
  • 25 Laborant,
  • 6 Mühendis,
  • 13 Biyolog,
  • 5 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 5 Teknisyen,
  • 1 İnfaz ve Koruma Memuru,
  • 15 Sağlık Teknikeri,
  • 3 Hemşire
  • 25 Destek Personeli (Hizmetli)

gibi kadrolarda personel alımları yapılacaktır.

Kimler Adli Tıp Kurumuna Başvuruda Bulabilecek?

Genel olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gereklidir.

Ayrıca Son müracaat tarihi itibarıyla atanılacak pozisyon için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak şarttır.

Yaş Şartı Nedir?

Adli Tıp Kurumu personel alım ilanlarına başvuru için 18 yaşını tamamlamış olmak gereklidir. Öte yandan Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için 30 yaşından büyük olmamak ve diğer kadrolar için 35 yaşından büyük olmamak gereklidir.

KPSS Taban Puan Şartı?

İlgili pozisyonlara başvuru için 2020 yılında veya 2021 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Kadrosuna ve Mezuniyete Göre Özel Şartlar!

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adli Tıp Kurumu personel alımı başvuruları 28 Mart 2022 tarihi ile başlayacak. Elektronik ortamda saat 10:00 ile başlayacak olup başvuru şartlarını sağlayan adaylar en geç 3 Nisan 2022 tarihi saat 23:59 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Başvurular sadece lariyer adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 28 Mart - 3 Nisan 2022

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ 

İLANIN TAM METNİ

İlanın gelişmelerinden haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilir veya bizleri İnstagram'da takip edebilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim