Adalet Bakanlığı 2021 yılı Kamu Personeli alımı başvuruları başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilan ile Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda KPSS Puanı ile Avukat Alımı yapılacak. Başvuru Şartları ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı Memur kadrosunda Avukat alımı başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularına 11 Ocak 2021 tarihi ile başladı. En geç 25 Ocak 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak. Adaylar başvurularını https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak,
  • 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ:

Adaylar başvuru yaptıktan sonra KPSS puanına göre değerlendirileceklerdir. Bu kapsamda adaylara sözlü sınav yapılacak. Atama yapılacak kadronun gerektirdiği meslekî bilgi 40, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20, Genel kültür 20, Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20, puan olmak üzere; toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır

BAŞVURURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim