Adalet Bakanlığı Sonunda beklenen ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı 418 Kamu Personeli Alımı yapacak. Adalet Bakanlığı Personel Alımı 7 farklı kadro ile Merkez ve Taşra teşkilatna yapılacak. Peki Yayımlanan Adalet Bakanlığı ilk ilana kimler başvuru yapabilecek? Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak? İşte detaylar.

Adalet Bakanlığı 418 Personel Alımı Kadroları:

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatına 18 ve Taşra Teşkilatına 400 kişilik kadro ile Kamu Personeli alımı yapacak. 

Merkez Teşkiları Kadroları:

  • 12 istatistikçi,
  • 3 mimar,
  • 2 diyetisyen,
  • 1 şehir plancısı

Taşra Teşkilatı Kadroları:

  • 144 psikolog,
  • 100 pedagog,
  • 156 sosyal çalışmacı,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adalet Bakanlığı ilk ilanı yayımladı. 418 kişilik kadro için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca kadrosuna göre bölüm şartları ve KPSS şartı aranacak.

Bu kapsamda genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

KPSS Şartı:

Söz Konusu alım kadrolarına göre adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı:

Psikolog: Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.

Pedagog: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı: Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak

 İstatistikçi: İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.

Mimar: Mimarlık lisans bölümünden mezun olmak.

Diyetisyen: Beslenme ve Diyetetik lisans bölümünden mezun olmak.

Şehir Plancısı: Şehir ve Bölge Planlama lisans bölümünden mezun olmak

Sınav Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı 418 personel alımı için adyalardan başvuruları Bugün ( 11 kasım 2020 ) itibari ile almaya başladı. Başvurular en geç 25 Kasım 2020 tarihi ile yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI! İŞTE BAŞVURU DETAYLARI

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim