Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda kamu personeli alımı yapacağını bildirmişti. Adaylar başvurularına 27 Ocak 2020 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar için bir kez daha detayları sizlerle paylaşacağız.

ALIM YAPILACAK ALANLAR NEDİR?

Adalet Bakanlığı farklı 10 kadro ile 50 kişi alımı yapacak. Bu bağlamda, 5 .Net Programlama, 4 Kalite Süreç Yönetimi, 7 Bilgi Güvenliği, 4 Ses ve Görüntü Sistemleri, 3 Enerji Yönetimi, 2 Pardus Yönetimi, 8 Ağ ve Sistem Yönetimi, 4 Veri Tabanı Yönetimi, 3 Yazılım Testi ve 10 Java Programlama olmak üzere farklı alanlarda alım yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Bakanlığa personel alımı başvuruları 27 Ocak 2002 tarihinde başladı ve adaylar başvurularını en geç 10 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adalet Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklere göre, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

EĞİTİM VE KPSS ŞARTI:

Adayların başvuru yapabilmeleri için En az lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin dört yıllık alanlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Ayroca 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURU SONUÇLARININ DUYURULMASI, SÖZLÜ SINAVIN YERİ VE TARİHİ

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sınav yeri ve tarihi Bakanlığımız internet sitesinde ilân edilecektir .

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim