Adalet Bakanlığı personel alımı yapacağını ilan etti. Bakanlık tarafından yayımlanmış olan duyuruda Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Adli ve İdari Yargıda görev yapmak üzere 58 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak teknisyen alımı yapılacak. Peki kimler teknisyen alımına başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman sona erecek?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı teknisyen alımı için adaylardan bazı nitelikler arıyor. Yayımlanan ilanlara göre , Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Arşiv araştırması sonucu olumlu olabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu belgelemek, 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak ve merkezi sınavın ( KPSS 2018 ) yapıldığı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca teknisyen pozisyonu için ise özel olarak, En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını bulundukları ilin Adalet Komisyonuna şahsen gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

a) Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın İnternet sitesinden (EK–2) temin edilecektir),

b) Öğrenim belgesinin aslı veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği,

c) KPSS-2018 sınav sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

BAŞVURU KILAVUZU

EK-2 :Başvuru Formu

Editör: TE Bilisim