Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile 5000 kişilik kadro ile uzlaştırmacı alımı yapacak. Başvuru süreci sona eriyor. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

UZLAŞTIRMACI SINAVI YAPILACAK!

Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Alımı için adaylara sınav yapılacak. Bu yönde, Yazılı sınav, Anadolu Üniversitesi tarafından 9 Mayıs 2021 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum halinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İstanbul (AnadoluAvrupa), İzmir, Kayseri, Samsun ve Van illerinde yapılacaktır. Sınav saat 10.00’da başlayacak ve 150 (yüz elli) dakika sürecektir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Adalet Bakanlığı uzlaştırmacı alımı başvuruları 08 Şubat 2021 tarihinde başlamış olup en geç 18 Şubat 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını son başvuru günü olan 18 Şubat 2021 tarihi saat 23:59 a kadar e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://uzlastirmaci.uyap.gov.tr/main/uzlastirmaci/giris.jsp (UYAP Uzlaştırmacı Portal) internet adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Tam ehliyetli olmak,
  • Avukatlar yönünden baroya kayıtlı olmak,
  • Hukuk öğrenimi görmüş kişiler yönünden üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak veya hukuk ya da hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat, maliye alanlarında veya polis akademisinde en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış olmak,
  • Kasten işlenmiş bir suçtan mahkum olmamak,
  • Uzlaştırmacı eğitimini tamamlamak,

10 BİN MEMUR ALIMI İLANI BEKLENİYOR!

Adalet Bakanlığı 2020 yılında yaptığı açıklama ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bakanlık ve CTE birimlerinde görevlendirecek. Bu yönde Adalet Bakanı 10 bin memur alımı yapacağını açıklamıştı. Henüz ilan yayımlanmadı. Adaylar büyük heyecanla ilan hakkında müjde beklemektedirler. Bu yönde Adalet Bakanlığı ve CTE memur alımı hakkında oluşacak gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim