Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kadın ve Erkek adaylar içerisinden Sözleşmeli Öğretmen Alımı yapılacak. Peki adaylardan aranancak şartlar nedir? Nasıl başvuru yapılacak? İlanlar hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

4/B Öğretmen Alımı Yapılacak!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Genel Müdürlüğün bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarında sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere 12 Öğretmen (Kadın) ve 25 Öğretmen (Erkek) alımı yapılacak.

(Kadın hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için)

(Erkek hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için)

Başvuru Genel Şartları Nedir?

Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Öğretmen Alımı Genel Şartları:

  • Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak,
  • 2020 yılı KPSS B grubu KPSSP3 puan türünde puana sahip olmak,
  • Cinsiyeti kadın veya erkek olmak,

Başvuru Süreci Başladı!

Bakanlık Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2021 yılı Öğretmen alımı için adaylar başvurularına 01 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Nisan 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Adalet Bakanlığı CTE resmi İnternet aracılığı ile yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim