Adalet Bakanlığı personel alımı yapacak. ASHB tarafından yayımlanmış olan ilana başvuru kılavuzuna göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere en az İlkokul, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 155 Memur personel alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanların detaylarını aktaracağız.

2828 Sayılı Kanun İle 190 Memur Personel Alımı Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuz ile 2023 yılı 3. Dönem 2828 sayılı kanun kapsamında kamuya 2828 memur alımı gerçekleştirilecek. Bu kanun kapsamında Adalet Bakanlığı ile 190 Memur Personel aımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda kontenjan dağılımı şöyledir;

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

İlkokul,Ortaokul,İlköğretim Mezunu: 10 Hizmetli

Lise Mezunu: 168 Teknisyen, 

Ön Lisans Mezunu : 10 Memur

Lisans Mezunu: 2 Mühendis

2828 Sayılı Kanun Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl yapılan atamalar kapsamında Devlet bünyesinde yetişen kişileri ilgilendiren 2828 sayılı kanun kılavuzu yayımlandı. Söz konusu kanun kapsamında kamuya fakrlı kurumlar 2828 memur personel alacak. Kılavuz detayları aşağıdaki gibidir;

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/personel-alimi/ashb-aralik-ayi-20233-2828-sayili-kanun-ile-2827-memur-personel-h45626.html

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

KPSS Şartı Olmayacak!

28282 sayılı kanun kapsamında memur personel alımı için alımlar 2828 sayılı kanun kapsamında yapılacağından adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacaktır. Bu kapsamda atamalar Kura işlemi ile gerçekleştirilecektir.

Başvurular Ne Zaman?

Bakanlık başvuurları e-Devlet üzerinde başlamış olup en geç 15 Aralık 2023 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

Tercih işlemleri www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden son başvuru günü saat 23:59 a kadar tercih yapılmış olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim