Adalet Bakanlığı personel alımı başvurusu için şartlar belli oldu. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 200 Kamu Personeli Alımı yapacağını Resmi Gazetede duyurmuştu. 10 Aralık 2021 tarihli yayımlanan Resmi Gazete ilanda personel alımı yapacağını bildirerek Adalet Bakanlığı sadece kadro bilgilerini paylaşmıştı. Adaylar tarafından beklenen Mezuniyet ve KPSS şartı da az önce bakanlık tarafından Başvuru Kılavuzu ile yayımlandı.

200 Kamu Personeli Alımı Kadroları:

  • 50 psikolog,
  • 30 pedagog,
  • 120 sosyal çalışmacı,

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

Sözlü Sınav Yapılacak

Psikolog, Pedagog ve Sosyal Çalışmacı alımı için adaylara KPSS değerlendirmesi sonucuna göre Sözlü sınav yapılacak. Yapılacak B Grubu KPSS puan türüne göre kadro sayısının 3 katı kadar aday belirlenerek sözlü sınav sonucuna göre atama yapılacak. Bu kapsamda sözlü sınavda,

Atama yapılacak kadronun gerektirdiği meslekî bilgi 40, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20, Genel kültür 20 ve Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20 puan ile değerlendirme yapılacak.

Psikolog, Pedagog, Sosyal Çalışmacı Alımı Şartları Belli Oldu!

Adalet Bakanlığı tarafından alım yapılacak 200 Kamu Personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, Mezuniyet şartları aranacak.

KPSS Taban Puan Şartı:

Adalet Bakanlığı Psikolog, Pedagog, Sosyal Çalışmacı Alımı için adaylardan 2020 yılı KPSS Puan şartı aranacak. Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

2021 KPSS Puanı Geçerli Mi?

Yayımlanan ilana göre adaylardan 2002 yılı KPSS puanı geçerli olacağı bildirildi. 2021 yılı KPSS Puanına sahip olan adaylar bu ilana başvuru yapamayacak.

Mezuniyet Şartı Nedir?

Adayların Yurtiçi veya Yurtdışı Diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla en az dört yıllık eğitim veren aşağıdaki ilgili fakültelerden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Psikolog kadrosuna atanabilmek için; Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak,

Pedagog kadrosuna atanabilmek için; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak,

Sosyal Çalışmacı kadrosuna atanabilmek için; Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak,

Yaş Şartı Var Mı?

İlgili ilanda adaylardan herhangi bir yaş niteliği belirtilmemiş.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Adalet Bakanlığına başvurular hafta başlangıcı ile 13 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Aralık 2021 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvuru şartlarına uygun olan adaylar başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU