Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile 200 Kamu personeli alımı yapacağını ilan etmişti. Başvurular bitti. Peki Sonuçları Ne Zaman açıklanacak? Adayların merak ettiği konular içerisinde olan Adalet Bakanlığı sonuçları ne zaman duyuracak oldu.

Bakanlık bünyesine 200 kişilik kadro ile 50 psikolog, 30 pedagog ve 120 sosyal çalışmacı alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci sona ermiş olan ilan için sonuçların ne zaman açıklanacağı ve değerlendirme sürecini sizlerle paylaşacağız.

Başvuru Değerlendirmesi Başladı

Adalet Bakanlığı aldığı başvuruları incelemeye aldı. Söz konusu 3 farklı pozisyon için yapılan başvurular incelenmektedir. Bildiğiniz gibi başvurular KPSS Puanı ile yapıldı. Adaylardan 2020 yılı Lisans seviyesinde KPSS puan türü şartı aranmaktaydı. KPSSP3 puan türüne göre yapılacak sıralama ile kadro sayısının 3 katı kadar aday belirlenecektir.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Değerlendirme sonucunda Bakanlık adayları sözlü sınava tabi tutacaktır. KPSS puanı ile sözlü sınavda alınan puanın aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılmak suretiyle ilan edilen kadro sayısı kadar atama yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman?

Bakanlık başvuruları 27 Aralık 2021 tarihi ile sona ermiş olup sonuçlar bekleniyor. 200 Kişilik kadro için 600 aday sınava katılacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların Ocak ilk haftası aöıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim