8 Bin bekçi alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde Bakan tarafından müjdelenmişti ve sonrasından Polis Akademisi Başkanlığı ilerleyen günlerde 8 Bin Bekçi alımı yapılacağı hakkında duyuru yapmıştı. Yapılmış olan duyuruda ilerleyen günlerde başvuruların başlanacağı ve erkek ve en az lise mezunu 8 bin Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı yapılacağı belirtilmişti.

Son dakika olarak bugün ( 16 mart 2019 ) Polis Akademisi Başkanlığı yeni bir duyuru yayımladı ve başvuru tarihlerini ve başvuru şartlarını açıkladı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere yapılmış olan duyuruyu aktarıyoruz.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Bekçi alımı ilgili yapılan duyuruya göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden ve kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak,

Başvuru Yapıldığı il için İl Sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,

Silah taşımasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Emniyet Teşkilatı Sağlık şartları Yönetmeliğinde Belirtilen şartları taşımak, Alkol uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı yüzünden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Askerliğini yapmış olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre 8 bin çarşı ve mahalle bekçiliği alımı için adaylar başvurularına 18 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 01 nisan 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. adaylar başvurularını sadece Başvuru tarihleri arasında tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

Ayrıca Bekçi Alımı başvuru ekranı açıldığında anınd abildirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim