Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için ilan yayımlamıştı. Adaylar tarafınan büyük ilgi görmüş olan ilana göre DİB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Taşra Teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere 47 kişilik kadro ile Hizmetli alımı yapılacak. Yardımcı hizmetler sınıfında yapılacak personel alımları için Lise mezunu olmak ve bu yönde KPSS'den puan almış olmak şartı aranacak.

Hizmetli Alımı Detayları:

Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında 47 kişilik kadro ile 2020 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı çağrılacak adaylar için yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre açıktan “hizmetli” alımı yapılacaktır.

Diğer Tüm Hizmetli Allımı İlanları Burada

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Hizmetli aımı ilanı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesineki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise seviyesinde KPSSp94 puan türünden en az 50 puan almış olmak gereklidir.

Başvuru Süreci Başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığının personel alımı başvuruları Bugün başlamış olup en geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar elektronik ortamda başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI