Birçok adayın bu yılın ortasında sonuna kadar merakla beklediği alım haberlerinden biri de PTT’den bekleniyor. Özellikle PTT tarafından yapılan açıklamada 2019’un sonuna kadar farklı alanlarda alım yapılacağı duyurulmuş ve birçok aday da gözünü kulağını PTT’den gelecek olan o alım ilanına çevirmişti. Fakat 2019’un son günlerini yaşarken PTT tarafından henüz bir açıklamanın yapılmamış olması ise adayları üzüyor. Buna göre ilgili alım ile ilgili son haberler ise haberin devamında yer alıyor.

Resmi Gazete’de Yayınlandı

PTT tarafından yapılması beklenen kamu personeli alımı ile ilgili karar geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı’ndan geçerek Resmi Gazete’deyayınlanması ile yürürlüğe girdi. Fakat her ne kadar yayınlansa da birçok kişi ilgili alımın Aralık 2019 sonuna kadar yetişmeyeceğini öngörüyor.

İlgili Resmi Gazete kararında adayların sağlaması gereken şartlar da yer almıştı. Buna göre adaylar KPSS puanlarına göre ilana başvuru yapabilecekler. Başvuru değerlendirmesi ise madde 12’de şu şekilde ifade edilmiştir.

“(1) Başvurular için, personel alım ilanını müteakip en az on günlük başvuru süresi tanınır.(2) Başvurular internet ortamında alınır. Başvurudan işe alıma kadar tüm aşamalarda adaylara yapılacak bilgilendirme ve çağrılar PTT’nin internet sitesi insan kaynakları sayfasında duyuru yoluyla yapılır ve bu konuda ayrıca kağıt ortamında herhangi bir yazışma yapılmaz.”

İlan Ne Zaman Yayınlanır?

Adayları her ne kadar yeni yılın yaklaşması ile ilanın gecikeceğini düşünse de ilerleyen günlerde bir açıklamada birçok aday tarafından bekleniyor. İlanın ise en geç 2020’nin ilk ayların açıklanması muhtemel.

İlgili karara ulaşmak için: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/11/20191119-2.htm

Editör: TE Bilisim