Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı memur personel alımı ilanını duyurmuştu. Daha önceden de Tarım ve Orman Bakanından gelen açıklama ile Bakanlığa bağlı olan birimlerde görevlendirilmek üzere 5064 kişilik kadro ile memur personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığından gelen müjde ile kamuya 1833 kişilik kadro ile OGM bünyesine ilan yayımlandı.

Başvuruların başlamasını büyük merakla bekleyen adaylara MÜJDE. Başvurular hafta başı itibari ile başladı ve başvurular bir hafta sürecek. İşin Olsa ekibi olarak her zaman adaylarımızın yanında durmaktan mutluluk duymakla birlikte OGM ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

2022 Yılı 1833 Memur Personel Alımı Yapılacak!

Orman Genel Müdürlüğü 2022 yılı için 3 farklı alanda olmak üzere 1833 Memur Personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda alımlar;

kadrolarında yapılacaktır.

Başvuru Süreci Başladı! Rekor Başvuru Bekleniyor!

Orman Genel Müdürlüğü memur personel alımı başvuruları bugün başladı. İlan geçtiğimiz gün duyurulmuştu ve başvurular 4 Nisan 2022 tarihi ile 10 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. OGM personel alımı ilanını uzun süredir bekleyen binlerce aday başvurusuna başladı.

20 Şehir Tercih Yapılabilecek?

OGM Personel alımı Türkiye geneli yapılacağından adaylar başvurularını bulundukları şehir dışında da gerçekleştirebilecekler. Bu kapsamda Orman Genel Müdürlüğünden gelen açıklamaya göre OGM 1833 kişilik kontenjan için başvuru esnasında adaylar en fazla 20 Şehir tercih yapabilcek.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

OGM adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca bunun dışında adaylardan özel olarak;

2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Mühendis alımı için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Orman Muhafaza Memuru alımı için P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak gerekmektedir.

Eğitim olarak ise En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin İlgili mühendislik bölümlerinden ve Muhafaza memuru alımı için ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak.

Başvuru Ekranı ve Adımları Nedir?

Başvuru Tarihi: 04-10 Nisan 2022

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

BAŞVURU ADIMLARI:

1. Adım:  https://www.turkiye.gov.tr/orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim adresine e-Devlet şifreniz ile giriş yapınız. İlgili ekranda " Başvurunuz Bulunmamaktadır " diye bir uyarı verecektir. Bu sebeple biz " Yeni Başvuru " seçeneğini seçiyoruz.

2. Adım:

İlgili adımı geçtikten sonra alım yapılacak olan Orman Mühendisi, Orman ENdistri Mühendisi veya Orman Muhafaza Memuru kadrolarında hangisine başvuru yapacaksak onu seçiyoruz ve " Başvur " seçeneğine tıklıyoruz.

3: Adım:

Bir sonraki adımda ile karşımıza ,lanın başvuru kılavuzun çıkartıyor ve burada bir kez daha kılavuzu incelememizi bekliyor. İlanın tekrar inceledikten sonra en altta bulunan "  Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " seçeneğini işaretleyip "Devam Et" diyoruz.

4:Adım:

Bu adımda pozisyon seçip yine "Devam Et " diyoruz  ve Başvuru şartlarını da son kez inceledikten sonra Kaydet ve İlerle diyoruz ve burada istenen bilgileri vererek başvurumıza devam ediyoruz.