Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kamu ilanları İnternet sitesinde duyurulmuş olan kamu personeli alımı ilanlarına göre iki bakanlık kamu personeli alacak. Alımlar uzman personel ve sözleşmeli personel alanlarında yapılacak. Ayrıca adayların KPSS puan durumları ele alınarak sıralamaya göre Giriş sınavı yapılacak.

İki Bakanlık 20 Memur ve Kamu Personeli Alacak!

Alım yapacak bakanlıklar; Sağlık Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu. Sağlık Bakanlığı alımları, Sağlık Bilgi Sistemeri Genel Müdürlüğüne 12 bilişim personel alımı yapacak. Maliye Bakanlığı alımları ise Merkezi finans ve ihale birimine, 8 Uzman personel alımı yapılacak. İşte detaylı kadro dağılımı.

Sağlık Bakanlığı Kadro Dağılımı: 1 Kıdemli Yazılım Mimarı, 5 Kıdemli Yazılım Uzmanı ve 6 .Net Yazılım Uzmanı alınacak.

Maliye Bakanlığı Kadro Dağılımı:

Başvuru Şartları Nedir?

Söz konusu olan iki bakanlık adaylardan öncelikle genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak şartı arayacak. Ayrıca yaş olarak yapılacak sınav tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak. 

Maliye Bakanlığı Özel Başvuru Şartları:

  • En az dört yıllık eğitim veren üniversite ve fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.
  • T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen " Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az 80 (seksen) puan almak veya dil yeterliliği bakımından veya buna denkliği kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.
  • T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018-2019 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak.

Sağlık Bakanlığı Özel Başvuru Şartları:

  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme edebilme yeteneğine sahip olmak.
  • Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak.
  • Sağlık Bakanlığının sözleşmeli bilişim personeli alımı için ise adayların KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gereklidir.
  • KPSS puanı olmayan adayların puanları 70 olarak sayılacaktır. ( KPSS olmadan da başvuru alınacak ) 
  • YDS'den İngilizce dilinden puana sahip olmak

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlı memur alımı başvuruları 01 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 19 Haziran 2020 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular, Sağlık Bakanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001.Cadde No:9 Bilkent Çankaya/Ankara adresinde bulunan Sağlık Bakanlığı Genel Evrak birimine şahsen başvuru yapabileceklerdir.

Maliye Bakanlığı memur ve kamu personeli alımları ise, en geç 30 Haziran 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Maliye Bakanlığına başvurular ise, Bakanlığın internet adresinden (http://www.cfcu.gov.tr) temin edilecek “İş Talep Formu” ve aşağıda sayılan belgeler posta veya kargo yoluyla yapılacak. Başvuru adresi ise; Merkezi Finans ve İhale Birimi T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Kampüsü İnönü Bulvarı No:36 E Blok 06510 Emek / ANKARA.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLANININ TAM METNİ

MALİYE BAKANLIĞI İLANININ TAM METNİ

Editör: TE Bilisim