Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre iki bakanlığa farklı alanlarda memur personel alımları yapılacak. Bu kapsamda Söz konusu ilanlard abaşvurular sona eriyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili bakanlıkların ilanlarını paylaşacağız.

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR VE DETAYLARI:

Söz konusu alım yapacak iki bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. İki bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 51 memur alımı yapacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Bakanlık bünyesine 12 kişilik boş kadro ile Mimarlık Bölümü mezunu 3, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3, Arkeoloji Bölümleri mezunu 3 ve Sanat tarihi bölümü mezunu 3 kişi alacak. Alımlar Kültür ve Turizm Bakanlığı Kapadokya Alan Başkanlığına yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Maliye Bakanlığı 39 kişilik boş kadro ile KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmadan sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Henüz başvuru yapmamış olan adaylardan öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak ve Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Maliye ve Kültür Bakanlığı memur alımı için başvurular geçtiğimiz gün başlamıştı. Ancak Başvurularda son güne geldik ve en geç 17 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Adaylar başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımı Detayı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı Detayı

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Bakanlığın Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların duyurulması ve itirazların kabulü 11 Eylül 2020 tarihi ile 18 Eylül 2020 tarihleri arasında açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, sınav tarihleri ve sınav yerinin açık adresi www.hmb.gov.tr sitesinde 28/08/2020 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.