Son zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarına olan alımlar artmış olup 2019 yılı için alım yapacak olan kurumlara Millî Eğitim Bakanlığı da eklenmiş görünüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu kapsamda Ziya Selçuk, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Türkiye genelinde öğretmen açığına ve öğretmen atamalara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlayarak sözleşmeli öğretmenlerin öncelikle kalkınmada öncelikli illere atamasının yapıldığını, tüm yurtta öğretmensiz okulun kalmaması yönünde çalışmalarınıgenişlettiğini açıkladı.

Ayrıca Bakan Selçuk tarafında yapılan bir diğer açıklamada ise "Yine kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl sözleşmeli +2 yıl kadrolu olarak aynı eğitim kurumunda görev yapması sağlanarak eğitimde sürekliliğinin sağlanması hedeflenmiştir. Öğretmen sayısı, yapılan atamalara rağmen yetersiz olan eğitim kurumlarında eğitim öğretim hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre; ücretli öğretmen görevlendirilmeleri valiliklerce yapılmaktadır" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ayrıca Bakanlığımızca 2019 yılı içinde 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacaktır" ifadeleri ile 20 binöğretmen adayına müjdeli haberi açıkladı.

Alımların özellikle yaz ayı sonlarına doğru yapılaması tahmin edilirken ilgili alıma yönelik ilanın ise Temmuz ya da ağustos ayları arasında yapılması bekleniyor.