YSK geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular geçtiğimiz günlerde başlamış olup artık sona ermektedir. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans.

KADRO BİLGİLERİ:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere 9 kişilik kadro ile 6 Sözleşmeli Çözümleyici ve 3 Sözleşmeli Programcı alımı yapacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Yüksek Seçim Kurulu kamu personeli alımı başvuruları 14 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 23 Haziran saat 17:00 a kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde (https://www.ysk.gov.tr) yer alan “Aday Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

YSK personel alımı başvurusu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak, YDS'den D düzeyinde puan almış olmak. gereklidir.

Ayrıca adaylardan kadrosuna ilişkin belirli özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YSK personel alımları 23 Haziran 2021 tarihinde sona erecek olup değerlendirme süreci başlamıştır. Değerlendirmeler KPSS puanına göre yapılacak olup kadro sayısının 10 katı kadar aday değerlendirmeye alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama yapılacaktır. Sınava katılacak adayların sonuçları temmuz ayına kadar açıklanması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim