YSK ( Yüksek Seçim Kurulu ) kamu personeli alımı ilanında başvurularda sona geldik. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre YSK farklı kadrolarda olmak üzere 103 kişilik kadro ile Memur ve Personel Alımı yapacak. Ayrıca alımlar 49 farklı Şehirde olmak üzere açıktan Taşra ve Merkez Teşkilatına alım yapılacak.

Taşra Teşkilatına 90 Zabıt Katibi Allımı yapacal. Merkez Teşkilatına ise 3 Şoför Alımı ve 10 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni VHKİ Alımı yapacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

YSK Personel Alımı başvuruları 7 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 18 Ekim saat 17:00 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son gün. 

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını sadece YSK resmi internet adresi üzerindeki başvuru formunun doldurulması sureti ile yapılcaktır.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Müracaatlar tamamlandıktan sonra, adaylar lisans mezunları için KPSSP3 puan türü, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türü, lise mezunları için ise KPSSP94 puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak tek bir liste halinde puan sıralamasına tabi tutulacaktır.

Sözlü sınava, ilanda belirtilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türlerinden en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle ve ilk defa açıktan atama yapılacak kadro sayısının beş katı aday çağırılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağırılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YSK Personel Alımı ilanıı için değerlendirmeler tamamlandıktan sonra adaylara duyurulacaktır. Başvuruların 18 Ekim 2021 tarihi ile sona ermesinin ardında başvurular incelenecek ve en geç Kasım ilk haftasına kadar açıklanması bekleniyor.

İLANIN TAM METNİ BURADA

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİM İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim