Diyanet İşleri Başkanlığı Memur Personel alımı ilanı yayımladı. 77 kişilik farklı kadrolarda bünyesindeki eksikliği karşılamak isteyen DİB ilan detaylarını paylaştı.

Diyanet Taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere 77 memur personel alımı yapacak. Alımlar farklı kadrolarda ve KPSS Puanı ile yapılacak.

YH Sınıfı Memur Personel Alım İlanı:

Diyanet İşleri Başkanlığı Yardımcı Hizmetler sınıfında taşra teşkilatına Hizmetli Alımı yapacak. KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olan adayların başvuru yapabileceği ilan için 47 kişilik kontenjan ayrıldı. 2020 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı çağrılacak adaylar için yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre açıktan “hizmetli” alımı yapılacaktır.

GİH Sınıfı Memur Personel Alımı İlanı:

Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez Teşkilatında münhal bulunan Prodüktör, Kameraman, Montajcı , Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı, toplam 30 (otuz) kadroya sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır. 2020 yılı KPSS Puanı en az 60 olan adaylar başvuru yapabilecek olup KPSS Puan sırasına göre 90 kişi sınava katılacak.

Spiker unvanına başvuru yapacak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı en az 80 saatlik sunuculuk/spikerlik kursu aldığını gösterir belgeye sahip olmak gereklidir.

Mezun olunması Gereken Lisans ve Lisans alanları:

77 Memur Personel Alımı Genel Şartları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Başvurular En geç 24 Eylül 2021

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına 13 Eylül 2021 tarihi ile başladı. En geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecek olup başvuru yapmak isteyen adaylar, “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır. 2. Adayların mezuniyet durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Üniversite ve orta öğretim bilgileri ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adaylar, mezuniyet bilgilerini bu kurumlar aracılığıyla kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

DİB Prodüktör, Kameraman, Montajcı , Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı Alım İlanı

DİB Hizmetli Alımı İlanı

Editör: TE Bilisim