Türkiye bilindiği üzere artık uzayda da söz sahibi olabilmek için yeni adımlarını atıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Aralık 2018'de faaliyete geçen ve özellikle 2020 yılında personel alımlarına hız kazandırarak çalışmalar yapmaya başlayan, yıllık bütçesinin 25 milyon TL civarında olduğu Türkiye Uzay Ajansı KPSS 2020/2 kapsamında da memur alımı yapacak. Hazine ve Maliye Bakanlığından 28 kişilik kadro için izin alan Türkiye Uzay Ajansı 28 memur alımı yapacak. Peki alımlara nasıl başvurulur?

Her Mezuniyet Grubundan Alım Var Mı??

Türkiye Uzay Ajansı sadece lisans mezunları arasından 28 memur alımı yapacak. Yani ön lisans mezunları ve lise mezunları başvuru yapamayacaktır. Alımlar KPSS puan üstünlüğüne göre olacaktır. Peki başvurular nasıl olacak, ne zaman yapılacak?

Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

KPSS 2020/2 kapsamında Türkiye Uzay Ajansı 28 devlet memuru alımı yapıyor. Alımlarda her hangi bir mülakat sistemi uygulanmayacak olup adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre müracaatlarını gerçekleştireceklerdir. Başvurularını yapmak için adayların hemen aşağıda yer alan linkleri takip ederek başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim