Kamu kurum ve kuruluşlarının 2019 yılı içerisinde yapacağı alımlara ilişkin ilanlar merakla bekleniyor olsa da ilerleyen aylarda özellikle yılın dördüncü çeyreğine girmeden ilanların yayınlanması bekleniyor. Bu doğrultuda kamuya toplamda 23 bin memur alımı yapılacak olup bu alımlar farklı devlet kurumları tarafından gerçekleştirilecektir. Alımları gerçekleştirecek olan kurumlar Sağlık Bakanlığı, PTT, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı şeklinde yer almakla birlikte alımlara yönelik ilanlar birçok kişi tarafından merakla beklenmektedir. Bu alımlarda:

  • Tarım ve Orman Bakanlığı toplamda 5 bin personel alacak olup alımlar KPSS puan sıralaması şeklinde gerçekleşecektir. 5 bin personel kapsamında orman mühendisi, orman muhafaza memuru, memur ve şoför alımları kuruma yapılacaktır.
  • PTT tarafından duyurulan alımlarda toplam 5 bin personel istihdam edilecek ve adaylar KPSS şartı olmadan yazılı ve mülakat usulü ile alınacaktır. Alım kapsamında uzman yardımcısı, mühendis, büro görevlisi, postacı gibi çok çeşitli kadrolara alımlar yapılacaktır.
  • Sağlık Bakanlığı bu yaz 12 bin sağlık personeli alacağını duyurmuş adaylar KPSS puan şartına göre alınacaktır. Hemşireden dil ve konuşma terapistine, diş doktorundan psikoloğa kadar farklı sağlık alanlarında alımlar Türkiye genelinde yapılacaktır.
  • Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan alımlarda ise zabıt ve icra katibi, mübaşir, destek personeli, memur ve tekniker kadrolarında toplam 11 bin personel alımı gerçekleşecek olup adaylar KPSS puan sıralamasına göre alınacaktır.

İlanların henüz yayınlanmadığı bilinmekte olup daha önce yapılan alımlarda geçerli olan şartların bu yıl gerçekleşecek olan alımlarda da geçerli olması bekleniyor. Buna göre adayların T.C. vatandaşı olması, KPSS ile alımlarda ilgili puana sahip olması, mühendislik, sağlık personeli alımlarında üniversitelerin ilgili lisans bölümünden mezun olması, icra, zabıt kâtibi ve diğer memur kadrolarında ise en az lise mezunu olma şartları aranmakta olup şartlar ilan yayınlandıktan sonra kesinlik kazanacaktır.

Alımlara yönelik henüz ilanlar yayınlanmamış olsa da yaz ayları bitmeden ilerleyen haftalarda ilanların yayınlanması bekleniyor. İlanlar yayımlandığında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim