Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu ilana göre 67 kişilik boş kadro ile lise mezunu kamu personeli alımı yapılacak. Ayrıca adaylardan 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak. Peki kimler başvuru yapabilir? Teknisyen kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

KADRO DAĞILIMI:

Yargıtay Başkanlığı 67 kişilik boş kadro ile, Lise mezunu adaylar içerisinden 57 Destek Personeli ( Hizmetli ) alacak. 10 Kişilik Kadro ile de Teknisyen alınacak. Bu yönde, 2 Sıhhi Tesisat, 1 Elektrik, 3 Asansör Teknisyeni, 3 Soğutma ve İklimlendirme teknisyeni ve 1 Mobilya Teknisyeni alınacak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  • Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak
  • 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Hizmetli Kadrosu:

Ortaöğretim mezunu olmaları gereklidir. Adayların KPSS puanı esas alınarak 10 kat aday sözlü sınava katılacaktır. Adayların sözlü sınavdan aldıkları ve KPSS'den almış oldukları puanlar esas alınarak değerlendirme yapılacaktır.

Teknisyen Kadroları:

Sıhhi Tesisat Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmak.

Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Soğutma Sistemleri ve İklimlendirme Sistemleri dallarından mezun olmak.

Elektrik Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından mezun olmak.

Asansör Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım dalından mezun olmak.

Mobilya Teknisyeni; Meslek Liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanının İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi dalından mezun olmak.

BAŞVURULAR:

Başvurular, 09/12/2019 tarihinde başlayıp, 13/12/2019 tarihi mesai bitimi itibariyle (saat 17.00'de) sona erecektir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, Başvurularını (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim