Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Vakıflar genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 104 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre VGM farklı kadrolarda Personel alımı yapılacak olup başvuru süreci Bugün başlamıştır. Peki ilgili ilanlara kimler başvuru yapabilecek? Alımlar hangi şehirdeki birime yapılacak? İlanlar hakkında ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi haberimizde.

ALIM YAPILACAK KADROLAR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı VGM bünyesine 104 kişilik kadro ile İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki eksiklik için 81 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı ve 23 Temizlik Görevlisi Alımı yapılacak!

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Vakıflar Genel Müdürlüğü alımını yapacağı 104 kişilik boş kadro için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞATLAR:

Koruma ve Güvenlik Görevlisi:

Vakıflar Genel Müdürlüğü 81 kişilik koruma ve güvenlik görevlisi alımı için adaylardan öncelikle KPSS şartı aranacak. Bu yönde adayların 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca pozisyonun gerektirdiği niteliklere göre,

  • Üniversitelerin en az iki yıllık ön lisans bölümünden mezun olmak,
  • 01.01.2021 tarihi itibarıyla 30 (otuz) yaşını bitirmemiş olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,
  • Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya az olmamak,
  • Görevini yapmaya engel olabilecek sağlık problemi bulunmaması ile gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,

Temizlik Görevlisi:

Temizlik görevlisi alımları İŞKUR üzerinden yapılacak. Bu kapsamda adaylardan özel olarak,

  • İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • En az ilköğretim en fazla ön lisans mezunu olmak,
  • İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine engel durumu olmamak,
  • İlk başvuru tarihinden önce İstanbul ilinde ikamet ediyor olmak,

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Vakıflar Genel Müdürlüğü için başvuru süreci Bugün 22 Mart 2021 tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvurularını farklı platformlarda yapacaklar. Bu kapsamda başvuru yolları ve adımları şöyledir;

Temizlik Görevlisi Başvuruları:

Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden 22-26 Mart 2021 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır. Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden gerçekleştirecekler. İlgili başvuru ekranı için adaylar başvurularını ilgili ekranda VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ yazarak elektronik ortamda gerçekleştirecekler.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Başvuruları:

Başvurular, 22/03/2021 Pazartesi günü başlayıp, 02/04/2021 Cuma günü saat 18.00’de sona erecektir. Başvurular Genel Müdürlüğün internet sitesinde (www.vgm.gov.tr) yayınlanacak "Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim