Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından yayımlanmış olan kılavuza göre Ticaret Bakanlığı Kamu Personeli alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 153 kişilik kadro ile Lisans mezunu adaylar içerisinden Sözleşmeli Büro Personeli alımı yapacak. Tercihler için süreç başlamış olup ilan hakkında detayları aktaracağız.

153 BÜRO PERSONELİ ALIMI YAPILACAK!

Ticaret Bakanlığı ÖSYM üzerinde yayımladığı KPSS 2021/6 kapsamında Tercih kılavuzuna göre bünyesine 153 kişilik kadro için Büro Personeli Alımı yapacak. Bu doğrultuda alımlar Bakanlığın, Taşra, Merkez ve Döner Sermaye teşkilatlarında yapılacak. Aynı zaman da alımlar farklı illerde yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLLER:

Ticaret Bakanlığı Lisans mezunu büro personeli alımı yapılacak olup alımlar, Ağrı, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Manisa, Mardin, Mersin, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Kocaeli, Tunceli, Van ve Yozgat illerinde yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ticaret Bakanlığı Büro Personeli alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Bu doğrultuda genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası Kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan, Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

KPSS Olarak ise adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

NİTELİK KODUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

  • 4099: Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, Kütüphanecilik ve Bilgi Çalışmaları lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • 4419 Hukuk lisans programından mezun olmak.
  • 4421: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • 4429: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak. 3141 8312
  • 4431: İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • 4459: Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak.
  • 4480: Gümrük İşletme veya Gümrük İşletmeciliği lisans programından mezun olmak.
  • 4502: İnsan Kaynakları Yönetimi veya İnsan Kaynakları lisans programından mezun olmak.
  • 4503: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • 4507: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları, Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası İlişkiler ve Deniz Güvenliği, Siyaset Bilimi, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • 4524: İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programından mezun olmak.
  • 4525: İstatistik veya Matematik ve İstatistik lisans programından mezun olmak.
  • 4806: Aile ve Tüketici Bilimleri, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi lisans programlarının birinden mezun olmak

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Ticaret Bakanlığı lisans mezunu Büro Personeli alımı için tercihler 27 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 03 Haziran 2021 tarihine kadar geçerli olacaktır. Adaylar tercihlerini sadece son başvuru tarihi saat 23:59 a kadar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA