Ticaret Bakanlığı da bir çok kurum gibi merkezi yerleştirme ataması kapsamında memur alımı yapacak kurumlar arasında yer almaktadır. Buna göre en çok atama yapacak olan kurumlardan birisi olarak bilinen Ticaret Bakanlığı en az ortaöğretim mezunu 135 devlet memuru alımı yapıyor. Alımlara lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar müracaat edebilecek olup her hangi bir mülakat uygulanmayacaktır.

KPSS Puan Üstünlüğü ile Yapılacak

Ticaret Bakanlığının 135 devlet memuru alımında her hangi bir mülakat yapılmayacaktır. Adaylar tamamen KPSS puan üstünlüğüne göre başvurularında sıralanacak ve kontenjanlar dahilinde atamaları yapılacaktır. Mezuniyet gruplarına göre bakıldığında Lise 21 kişi, ön lisans 14 kişi ve lisans mezunu 100 kişi olmak üzere toplam 135 kişilik atama yapılacaktır. Peki adaylar Ticaret Bakanlığı memur alımına nereden başvuru yapabilir?

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Ticaret Bakanlığı kamu personeli ataması KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması kapsamında yapılacak olup adayların hemen aşağıda yer alan tercih kılavuzu linkinden detayları öğrenmesi gerekmektedir. Başvurular 7 Ocak tarihinde sona erecektir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz