Resmi Gazete'nin 10 Haziran 2020 tarihi itibari ile yayımladığı ilanlar içerisinde yer alan Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacak.Bu kapsamda TCDD Taşımacılık Alımları için adaylardan KPSS şartı aranacak. Peki TCDD hangi kadro için alım yapacak? Başvuru şartları nedir? 

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

TCDD Alımları için resmi gazete'de ilan yayımlandı. Bu yönde TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü Giriş sınavı ile 79 kişilik boş kadro ile Yardımcı Makinist Alımı yapılacak. Alımlar 14 farklı Müdürlüğüe yapılacak olup aşağıdaki tablo üzerinden inceleyebilirsiniz.

399 SAYILI KANUN KAPSAMINDA PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NEDİR?

TCDD 399 Sayılı Kanun Hükümünde Kararnameye Tabi olarak sözleşmeli Makinist alacak. İşte şartlar:

a) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Tren makinist ehliyetine sahip olmak, c) Aşağıdaki örgün eğitim şartlarından en az birini sağlıyor olmak;

c.1) Mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kurumlarının, raylı sistemler teknolojisi alanının raylı sistemler elektrik-elektronik, raylı sistemler makine, raylı sistemler mekatronik dallarından birinden mezun olmak.

c.2) İki yıllık meslek yüksekokullarının; raylı sistemler elektrik ve elektronik teknolojisi, raylı sistemler makine teknolojisi, raylı sistemler yol teknolojisi, raylı sistemler makinistlik, raylı sistemler işletmeciliği, makine, motor, elektrik, elektrik-elektronik bölümlerinin birinden mezun olmak.

c.3) Üniversitelerin dört yıllık mühendislik, raylı sistemler veya teknik öğretmen lisans programından mezun olmak.

ç) Mezun olunan öğrenim düzeyi itibarıyla geçerlilik süresi devam eden KPSS’den yetmiş puandan az olmamak üzere, giriş sınavı duyurusunda belirlenen asgari puanı almış olmak.

BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

TCDD 79 Makinis alımı başvuru süreci ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 13 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yolu ile TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına yapılacaktır.

GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN:

TCDD personel alımı için giriş sınavı adayların başvuru şartlarını taşımalarına ve KPSS'den almış oldukları puan ele alınarak yapılacak sıralamaya göre 08 Ağustos 2020 tarihinde yapılacaktır.

İSTENEN BELGELER:

İLANIN TAM METNİ