Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı memur personel alımı yapacak. TBMM bu yönde resmi İnternet adresi üzerinde ilan yayımladı. yayımlanan ilana göre en az lise mezunu adaylar içeirsinden 258 kamu personeli alımı yapılacak. Toplamda 298 kişilik kadro ile alım yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Yardımcı Hizmetler sınıfında yapılacak olan, Aşçı, Bulaşıkçıi, Garson ve Hizmetli kadrolarında detaylar vereceğiz.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı  bünyesine en az lise mezunu aşağıdaki kadrolarda kamu personeli alımı yapılacak.

Aşçı: Ankara'da 27 ve İstanbul'da 3 olmak üzere 30 kişi,

Garson: Akara ilinde Çayocakçı ve Garson kadrosunda 46 kişi alınacak. Garson kadrosunda ise Ankara'da 71 ve İstanbul'da 9 kişi alınacak. Bu yönde toplamda 126 Garson alınacak.

Hizmetli: Ankara'da 67 ve İstanbul'da 11 kişi alınacak.

Bulaşıkçı: Ankara'da 19 ve İstanbul'da 5 kişi alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

TBMM adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunu arayacak. Buna göre adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

KPSS PUANI DÜŞÜRÜLDÜ!

TBMM kamu personeli alımında geçtiğimiz yıllarda 70 olan KPSS Puanı resmi gazete kararı ile 2020 yılında 60 puana düşürüldü. Bu kapsamda adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan 2018 veya 2019 yıllarındaki sınavdan lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

AŞÇI ÖZEL ŞARTLARI: Aşçı, dönerci, kebapçı, pastacı veya pideci alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak dalı ile yükseköğretim kurumlarının aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)

BULAŞIKÇI: Lise veya dengi okul mezunu olmak.

GARSON: Servis alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da servis görevlisi alanında; Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalı ile yükseköğretim kurumlarının ikram hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)

HİZMETLİ: Lise veya dengi okul mezunu olmak.

İLANIN TAM METNİ