Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı bünyesindeki personel ihtiyacı için fakrlı kadrolarda 298 kişi alacağını belirtmişti. Başvurular 12 Ağustos 2020 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını gerçekleştirmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. İşin Olsa ekibi olarak TBMM 298 personel alımı başvuru detaylarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

TBMM Kamu Personeli alımı başvuruları en geç 25 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak herhangi bir başvuru yöntemi kabul edilmeyecektir.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

TBMM kamu personeli alımı için adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Aynı zaman da adaylardan 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan ile başvuru yapan adayların başvuruları kabul edilecektir.

HANGİ KADROLARA ATAMA YAPILACAK?

TBMM bünyesine 298 personel alımı kadroları, Aşçı, Bahçıvan, Bulaşıkçı, Çayocakçı ve Garson, Hizmetli, Berber ( Kuaför ), Terzi, Anaokulu Öğretmeni, Bakıcı Anne ve Teknisyen alımları yapılacak.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TBMM personel alımları için başvurular 24 Ağustos 2020 tarihi ile sona eriyor. Değerlendirmeler KPSS Puanı sırasına göre yapılacak.Tüm değerlendirmeler gerçekleştirildikten sonra başvuru sonuçları açıklanacaktır.

Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavın yapılacağı yer, gün ve saat www.tbmm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır. Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

Editör: TE Bilisim