Türkiye Büyük Millet Meclisi kamu personeli alımı için geçtiğimiz gün ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre TBMM bünyesine farklı kadrolarda 298 kişilik boş kadro ile lise, ön lisans ve lisans mezunu kamu personeli alacak. Başvuruların ilanın yayımlanması ile başlamasının ardındna artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ilan hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

11 FARKLI KADRO İLE 298 PERSONEL KADROLARI:

TBMM lise, ön lisans ve lisans mezun adaylar içerisinden kamu personeli alacak. İşte alım yapılacak kadrolar:

  1. Aşçı: 30
  2. Bahçıvan :3
  3. Bulaşıkçı: 24
  4. Çayocakçı ve garson: 46
  5. Garson: 80
  6. Hizmetli: 78
  7. Berber (Kuaför): 5
  8. Terzi: 1
  9. Anaokulu Öğretmeni: 5
  10. Bakıcı Anne: 11
  11. Teknisyen: 15

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TBMM personel adaylarından öncelikle genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarında mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmş veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS ŞARTI VAR!

Adayların başvuru yapabilmeleri için 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR:

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

TBMM 298 Kamu Personeli alımı için başvurular 12 Ağustos 2020 tarihi ile başlamış olup en geö 25 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Başvurular, www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

daylar başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesi (diploma) ile kadrolar itibarıyla sınav ilanında belirtilen belge veya sertifikaların bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden [email protected] mail adresine gönderecektir. Öğrenim belgesi (diploma) ile gerekli belge veya sertifika ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim