Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere kamu Personeli alımı yapacağını bildirmişti. Ancak başvurularda artık son güne geldik. Peki henüz bavuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan TAGEM ( Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki eksikliiği karşılamak üzere 4 kişilik boşluk ile Mühendis Alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile yapılacak olup adayların 2020 yılı KPSSP3 puan türünden puana sahip olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM  Kamu personeli alımı başvuruları 12 Nisan 2012 tarihi ile başlamış olup 25 Nisan 2021 tarihi ile sona ermektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar Elektronk ortamda aşağıdaki adres üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/tarim-orman-bakanligi-personel-alimina-iliskin-is-basvurusu

KİMLER BAŞVURU YAPBİLECEK?

TAGEM Kamu Personeli Alımı için adayların öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl sınavından en az 80 puan almış olmak, Üniversitelerin Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği veya Endüstri ve Sistem Mühendisliği lisans programından bölümlerinden mezun olmuş olmak şartları aranacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruların incelenmesi sonucunda başvuru şartlarını sağlayan ve usulüne uygun olarak başvuru yapan adaylardan, 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) en yüksek KPSSP3 puanını alan adaydan başlanarak oluşturulacak sıralamaya göre sözleşmeli Endüstri Mühendisliği pozisyonunun on (10) katı adayın evrakları incelenecektir.

Başvuru sonuçları ise 30 Nisan 2021 tarihinde açıklanacak.

SONUÇ VE SINAV TAKVİMİ:

Editör: TE Bilisim