Tarım ve Orman Bakanlığı perosnel alımı ilanı yayımlandı. Kamu Personeli Alımı kapsamında yayımlanan ilana göre Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan MGM ( Meteoroloji Genel Müdürlüğü ) 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B fıkrasına göre Taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. Alımlar 3 kişilik boş kadro ile 3 farklı şehirde yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLLER VE KADRO DAĞILIMI:

MGM 3 kişilik boş kadro ile Mühendis Alımı yapılacğaını ilan etti. Bu kapsamda alımlar Gaziantep, Muş ve Rize illerinde yapılacak. Adayların Meteoroloji Mühendisliğinin Lisans Programından mezun olmaları gereklidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel Olarak ise, KPSS ve Eğitim nitelikleri talep edilecek.

Genel Başvuru Şartları:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık problemi olmamak,

- Erkek adaylar için Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Sağlık bakımından Mühendis olarak çalışmasına engel hali bulunmamak

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan özel olarak herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

KPSS Şartı:

Tarım Bakanlığı Meteoroji Genel Müdürlüğü 50 KPSS Puanı İle Memur Alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı:

Yukarıdak tabloda da belirtildiği gibi adayların Meteoroloji Mühendisliğinin Lisans Programından mezun olmaları gereklidir. Ayrıca, Yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için, başvuru sırasında "Diğer Belgelerimiz" aşaması altında bulunan "Denklik Gösterir Belge" alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Kamu Personeli alımı için başvuru süreci Bugün ( 13 Ağustos 2021 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 22 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.

Başvuru yapmak isteyen adaylar e-Devlet üzerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU