Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığından almış olduğu kadro onayını ÖSYM'ye iletti ve memur alımı yapacağını duyurdu. Buna göre KPSS 2020/2 kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı da memur alımı yapıyor. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımına adaylar nasıl başvuru yapabilir? Sizler için başvuruların nasıl yapıldığını belirtiyoruz.

Nasıl Başvurlur?

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımına başvuru yapabilmek için adayların tarayıcılarına https://ais.osym.gov.tr yazması gerekmektedir. Ardından karşılarına çıkan sekmelerden KPSS 2020/2 tercih bölümüne girmesi ve tercih yapması gerekmektedir. Sisteme ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giren adayların karşılarına tercih ekranı açılacaktır. Tercih ekranı üzerinden adaylar istediği pozisyon için istediği lokasyon için müracaatlarını ücretsiz şekilde yapabilir ve başvuruların sonuçlanmasını bekleyebilir.

Kimler Başvurabilir?

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımına sadece ön lisans mezunu adaylar başvuru yapabilmekte olup lise ya da lisans mezunları için her hangi bir kadro verilmemiştir. Başvuruları yapmadan önce adayların aşağıdaki linki takip ederek gerekli bilgileri öğrenmesi gerekmektedir. Başvurular şu anda halen yapılabilmekte olup 7 Ocak tarihinde müracaatlar sona erecektir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim