Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye ataması yapılması planlanan 10 bin 551 personel hakkında yazılı soru soruldu. İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun ATAŞ tarafından sorulan soru önergesi, Bakan Pakdemirli’nin mülakat olmayacağına dair beyanı ışığında cevaplanacak.

Bildiğimiz gibi geçtiğimiz aylarda 2018 yılında yapılan KPSS puanı ile ziraat, gıda ve su ürünleri mühendislerinin de içinde olduğu 10 bin 551 personelin alım çalışmaları başlamıştı. Ancak son dönemde gündeme sözlü mülakat gündeme gelmişti. Adayları da büyük bir üzüntüye düşüren bu karar için Bakan Pakdemirli’nin vereceği cevaplar merakla bekleniyor.

Bakan Pakdemirli’ye Ne Soruldu?

Bakan Pakdemirli’ye konuyla ilgili 5 adet soru yöneltildi. Bu sorular Orman Genel Müdürlüğünün Bakan Pakdemirli’nin açıklamaları dahilinde hareket etmemesi üzerine soruldu. Orman Genel Müdürlüğünün uygulamasıyla uygulamada olmayan mülakat yapılacağı açıklandı. Kurum tarafından yayınlanan duyurunun düzenlenip sözlü mülakat şartının kaldırılıp kaldırılamayacağı bakanın cevaplarına göre belli olacak.

10 bin 551 Personel Alım Kararı Ne Zaman Alınmıştı?

2019 Şubat ayında Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in Bakan Pakdemirli’ye sorduğu soru önergesine verilen cevapta maliyeden 10 bin 551 personel ataması talep edildiği öğrenilmişti. Ardından da Bakan Pakdemirli bu personellerin ÖSYM üzerinden belirleneceği bilgisi paylaşılmıştı. Önümüzdeki günlerde söz konusu alım konusundaki sözlü mülakat kaldırılacak mı, takipte olacağız.

Editör: TE Bilisim