Tarım Kredi Kooperatifleri Personel alımı ilanı yayımladı. Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı Şehirlerde 49 Personel Alımı yapacak. Yayımlanmış olan ilan ile personel alımları Sakarya Bölge Birliklerine ve Kütahya Bölge Birliklerine yapılacaktır. Kooperatif Görevlisi Alımı ve Ziraat Mühendisi Alımı kadro dağılımı ve şehre göre dağılım burada.

KADRO DAĞILIMI:

Tarım Kredi Kooperatifleri personel alımları Kooperatif Görevlisi Alımı ve Ziraat Mühendisi Alımı kadrolarında yapılacak. Sakarya Birliklerine 17 ve Kütahya Birliklerine 32 personel olmak üzere Tarım Kredi Kooperatifleri toplamda 49 Personel Alımı yapılacak. İşte Kadro Dağılımı:

Sakarya Bölge Birliğinde görevlendirmek üzere Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak illerinde olmak üzere 11 Kooperatif Görevlisi alınacak. Ziraat Mühendisi pozisyonunda ise 6 Personel olmak üzere Sakarya Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge birliklerinde görevlendirilmek üzere toplamda 17 personel alımı yapılacak.

Kütahya Bölge Birliğine bağlı olan Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde olmak üzere 21 Kooperatif Görevlisi Alımı yapacağını bildirdi. Ziraat Mühendisi pozisyonunda ise 11 kişi alınacak olup toplamda 32 personel alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR!

Başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle 30 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Bu yönde genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yurdun her yerinde çalışmayı kayıtsız ve şartsız kabul etmek, Medeni Haklarını Kullanma ehliyetine sahip olmak" gibi şartlar aranacak.

Ayrıca alım yapılacak Bölge Birliklerinde il içerisinde en az 6 aydır ikamet ediyor olmak ve bunu belgelemek gereklidir.

KPSS ve Eğitim Şartı Nedir?

Kooperatif Görevlisi:

  • ÖSYM tarafından yapılmış olan 2020-KPSS (Lisans) veya 2021-KPSS (Lisans) sınavlarının herhangi birinin, KPSS-P3 puan türünden en az 60 puan almış olması,
  • İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler ve İktisadi İdari Bilimler vb.) ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarının belirtilen fakültelerinden mezun olması,

Ziraat Mühendisi:

  • Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgelerinde “Ziraat Mühendisi” unvanına sahip olduklarına dair ibarenin bulunması,
  • Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancı İzin Belgesinin olması (Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancı İzin Belgesi olmayanlar başvuru yapamayacaktır),

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Tarım Kredi Kooperatiflerine 49 Personel Alımı için adaylar başvurularına 7 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak lup en geç 18 Ekim 2021 tarihine kadar gerçekleştirmesi gereklidir.

Adaylar başvuruları esnasında, aktif olarak kullandıkları geçerli bir e-posta adresi ekleyeceklerdir. Başvurular tamamlandığında giriş yapılan e-posta adresine başvurunun tamamlandığına dair e-posta gönderilecektir. Adaylar tamamlanan başvurularında değişiklik yapmak istediklerinde, gönderilen e-posta da ki link üzerinden yapacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim