Haziran sonuna yaklaştığımız şu günlerde kamu alım ilanlarında da artış görülmektedir. Özellikle farklı pozisyonlar için yapılan alımlarda, bugün itibari ile yayınlana Tarım ve Ormancılık Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilmek üzere pilot alımı yapacağını açıklamıştır. Toplamda 1 kişinin istihdam edileceği kadroda, adaylar kaptan pilot olarak görev yapacaktır. Başvurulardan sonra mülakat aşaması gerçekleşecek olup bu aşamayı başarı ile bitiren adaylar göreve atanacaktır.

Kurum tarafından talep edilen şartlar ise şu şekilde yer almaktadır:

Adayların ilk olarak genel şartları sağlaması gerekmekte olup bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarına tam sahip olmaları, askerlik görevini tamamlamış olmaları ve diğer özel şartları sağlamaları gerekmektedir.

Özel şartlar arasında ise SHGM.ATPL (A) lisansına sahip olmak, en az 1200 saat çok motorlu uçak ve en az 500 saat çok pilot sertifikalı jete ait olmak, sağlık sertifikası Class 1 olmak, en az 4. Seviye İngilizce bilmek, çok motorlu jet uçaklarında en az bir yıl sorumlu kaptan olarak uçuş gerçekleştirmiş olmak şartları aranmaktadır.

Adaylar ilgili kadroya başvurmak için şahsen ya da posta yollu başvuru yöntemlerinden biri ile başvuru yapabilmektedir. Daha sonra mülakat aşaması için çağrılan pilot adaylarından başarılı olanlar kadroya atanacaktır.

İlgili kadro şartlarına, istenilen belgelere ulaşmak ve başvuru yapmak için: https://www.ogm.gov.tr/SitePages/OGM/OGMDuyurular.aspx?l=bab5d875-bc9e-415b-99c6-f5088acdaf36&i=989 linkinden erişim sağlamak mümkündür.

Editör: TE Bilisim