Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 18 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre bakanlık Şehit ve Malul yakınları için atama yapacak. Adaylar atama ilanı için başvurularına bugün itibari ile başlayabilecekler. Bakanlık yapıtğı açıklamada, ​Şehit ve Malul Yakınlarının Bakanlığımız Emrine Açıktan Atamalarının Yapılabilmesi için İstenilen Belgeler, ilgili yazı ve formlarların doldurularak bakanlığa iletilmesi için ilan yayımladı.

İLANIN DETAYLARI:

Tarım ve Orman bakanlığı tarafından yapılan açıklamada " Terör Eylemleri Nedeniyle Şehit ve Malul Olanların Yakınlarının ve Çalışabilecek Durumdaki Malullerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdamı Hakkında Yönetmeliğin l l ’inci Maddesi gereğince; Bakanlığımız emrine açıktan atamanızın yapılabilmesi için aşağıda belirtilen belgelerin 10.08.2019 tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir" şeklinde belirtti. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bakanlığın yayımladığı duyuruya göre adayların başvuru yapabilmelri için, beyan formunda belirtilen 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Sağlık açısından Devlet memuriyetine engeli olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

BAŞVURULAR:

Bakanlık tarafından yayımlanmış olan ilana göre adaylar beyan Formu, Güvenlik Soruşturması formu, Mal Bildirimi formu ve diğer istenen belgeler ile birlikte en geç 10 Ağustos 2019 tarihine kadar bakanlığa göndermeleri gerekmektedir.

İSTENİLEN EVRAKLAR

1. Beyan Formu

2. Sağlık Raporu (Devlet Memuriyetine Engeli Olmadığını Belirten)

3. Mezuniyet Belgesi (Noter veya Resmi Kurumdan tasdikli) (Tasdikname Kabul Edilmez)

4. T.C.Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdan Sureti (Noter veya Resmi Kurumdan tasdikli)

5. Erkek Adaylar için Askerlik Belgesi (Askerlik Şubesinden)

6. İkametgah İlmühaberi

7. Fotoğraf (6 adet)

8. Mal Beyannamesi

9. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (2 suret bilgisayardan doldurularak gönderilmesi)

Duyurunun tamanıma ulaşmak için ve Başvuru formlarına ulaşmak için:  https://www.tarimorman.gov.tr/Sayfalar/Detay.aspx?OgeId=1043&Liste=Duyuru

Editör: TE Bilisim