2019 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirilecek olan kamu personeli alımı yapacak olan bakanlıklarda biri de Tarım ve Orman Bakanlığı olup bakanlık bünyesinde toplamda 5 bin personel istihdam edileceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz aylarda yapılan duyuru sonrası ise adaylar ilanın açıklanacağı tarihi bekleme başladı. Açıklama 19 Nisan 2019 tarihinde Resmi Gazete’de ilan edilmiş olup açıklamanın üzerinden neredeyse 4 ay geçmesine rağmen konu ile ilgili olaak yetkili ağızlardan herhangi bir açıklama yapılmadı. 5 bin personel alımı için bekleyişte olan adaylar ilanın bir an önce açıklanmasını bekliyor.

Orman Mühendisi ve Orman Muhafaza Memuru Alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak olan 5 bin kamu personeli alımında 1200 Orman Mühendisi ile birlikte 2700 de Orman Muhafaza Memuru alınacak olup bu kadroların aynı sıra şoför, memur alımı da gerçekleştirilecek. Orman Bakanı Pakdemirli de atama bekleyenleri müjdeyi Twitter üzerinden vermiş bakanın açıklaması sonrası binlerce aday ilanın yayınlanacağı o günü beklemekteydi. Fakat açıklamanın üzerinden 4 ayı geçmesine rağmen henüz bir açıklama yapılmadı. Adaylar hem sitemiz hem de Twitter ve diğer sosyal medya kanalları üzerinden ilanın en kısa sürede açıklanmasını talep ediyor.

Adayların yorumları Neler?

Adaylar ilgili 5 bin personel alımı için sitemiz konu yorumlarında ilanın en kısa sürede açıklanmasını talep ederken, başvuruların ne zaman yapılacağı, alım şartları ve diğer detaylara ilişkin de yetkili ağızdan bir açıklama bekliyor. Ağustos ayına gireceğimiz şu günlerde ilanın en kısa sürede yayınlanması birçok adayı mutlu edecektir.

Adayların Yorumları ise şöyle;

  • 5 aydir alim yapilacak deniliyor alim tarihi halen aciklanmadi umutsuz bir sekilde bekliyoruz..
  • Kamu yönetimi bölümü mezunlarına kadro açılmalıdır
  • Lise mezunu orman memuru aliniyor mu
  • Mulakatsiz mi alim olacak ben mi yanlış anladım
  • Neden şoför alımında kpss istiyorlar anlamıyorum
  • Kpss sarti 60 olsun
  • Mülakat varsa alım sayilmaz,zulum sayilir

gibi tepkiler alıyoruz. Umuyoruzki adayların tüm istedikleri karşılanız. Ayrıca OGM 5 bin memur alımı yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek anında ilandan haberdar olabilirsiniz.

DİĞER MEMUR ALIMLARI BURADA