2019 yılı içerisinde bakanlıkların kamu personeli alımları birçok aday tarafından merakla bekleniyordu. Bu kapsamda adayların geçtiğimiz yıldan bu yana bekledikleri alımlardan birini gerçekleştirecek olan Tarım Bakanlığı alımında adaylara üzücü haber geldi. İlgili alıma yönelik bir önceki bakan Fakıbaba’nın açıkladığı 10 bin 551 personel alımı için dün bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli birçok kişiyi üzecek olan o haberi verdi. İşte habere ilişkin detaylar.

Fakıbaba 10 Bin Personel Alımına İşaret Etmişti

Tarım Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıldan bu yana adayların merkezi atama için bekleyişleri sürmekteydi. Bir önceki Tarım Bakanı Fakıbaba da bu konu hakkında adaylara 10 bin 551 personel alımı yapılacağının müjdesini vermişti. Fakat dün bir TV programına katılan şimdiki Tarım Bakanı Pakdemirli ise adaylara sadece kısıtlı sayıda bir alımın olacağının haberini verdi. Binlerce kişiyi üzen haberde adaylar geçtiğimiz yıldan bu yana heyecanlı bekleyişlerini sürdürmekteydi.

Pakdemirli Sınırlı Sayıda Alım Olacak

Dün katıldığı bir televizyon programında Pakdemirli binlerce veteriner, su ürünleri mezunu, gıda ve ziraat mühendisi adayına üzücü bir haber verdi. Yaptığı konuşmada Pakdemirli Kendini devlet memuriyetine adamış arkadaşları hepsini istihdam edelim ama bütçe imkanlarına bakmak lazım. Ben hayatım boyunca devletten maaş almamış bir adamım. Devleti de sadece tek bir istihdam kapısı olarak görmemek lazım. 4 ilde 100 bin hibe veriyoruz gençlere. Müteşebbise de ihtiyacımız var. Türkiye'yi kalkındıracak olanlar müteşebbisler.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim