Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 87 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirmişti. Yayımlanan ilana göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine farklı kadrolarda alım yapacak. Başvurular 19 Ekim 2002 tarihi ile sona erdi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Herhangi bir Mülakat veya sınav yapılacak mı? İşte detaylar.

Başvurular Sona Erdi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 87 kişilik kadro ile 10 Büro personeli ve 77 tekniker alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular 12 Ekim 2020 tarihi ile başlamış olup 19 Ekim 2002 tarihi ile sona erdi. Şimdi ise adayların en çok merak ettiği konulardan olan başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak oldu. İşin olsa ekibi olarak detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

KPSS Puanı Sırasına Göre Değerlendirme Yapılacak!

Başvuru yapmış olan adayların başvuruları incelenmeye başlandı. KPSS puanına göre başvuru yapılmış olup Ön Lisans mezunu KPSSP93 puan türünden puan ile başvuru alındı. Şimdi değerlendirmeler KPSS puanı sırasına göre yapılacak. adayların KPSS (B) grubu puanı esas alınacak ve en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıraya konulmak suretiyle, ilan edilen boş kadro sayısı kadar asil, asil sayısı kadar da yedek sayısı belirlenecektir.

Puan sıralaması sonucunda puanların eşit olması halinde; doğum tarihi önce olan adaya, doğum tarihi de aynı olması halinde diploma notu yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

Mülakat Yapılacak Mı?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yayımladı ilanda değerlendirmeleri KPSS puanı sırasına göre yapılacağını bildirdi. Bu yönde Sözleşmeli olarak 4/B alım yapılacak olup adaylara herhangi bir mülakat veya sınav yapılmayacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuru yapmış olan adaylar için sonuçların açıklanma tarihini kurum paylaşmadı. Bu kapsamda Tapu ve Kadastro genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada " Atanmaya hak kazananların listesi ile tercih işlemlerinin yapılacağı tarih ve yer Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında (www.tkgm.gov.tr) ilan edilecektir. Bu ilan tebligat niteliğinde olup, adaylara başkaca bir duyuru veya tebligat yapılmayacaktır" dedi. 

Başvuruların 19 EKim 2002 tarihi ile sona ermesinin ardından sonuçların önümüzdeki haftalarda yani Ekim ayı sonuna kadar açıklanması beklenmetedir.

DİĞER KAMU VE ÖZEL MEMUR PERSONEL ALIMLARI BURADA