Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere memur personel alımı yapacağını bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre 87 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu yönde başvurular 12 Ekim 2020 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Peki kimlerin başvurusu geçerli sayılacak? Tapuya yeni personel alımları ne zaman yapılacak?

Başvurular Sona Eriyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine 87 kişilik kadro ile 10 Büro Personeli ve 77 tekniker alımı yapacak. Bu yönde başvurular 12 Ekim 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 19 Ekim 2002 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını başvuru tarihleri arasında sadece (https://sinavbasvuru.tkgm.gov.tr/girisgecis.aspx?id=pdb) internet adresinden yapılacak ve istenilen belgeler taranılarak elektronik ortama aktarılacaktır. Kurum tarafından talep edilmesi halinde evrakların fiziki olarak ibraz edilmesi gerekecektir.

Kimlerin Başvuruları Geçerli Sayılacak?

Söz konusu Tekniker ve Büro Personeli alımı ilanına başvuru yapan adaylar gerekli tüm nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler talep edilecektir. Bunun dışında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olan adayların başvuruları geçerli sayılacak.

KPSS Puanına Göre Sıralama Yapılacak!

Başvuru yapan adayların KPSS puanı durumuna bakılarak değerlendirme yapılacak. Bu yönde adayların 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yeni Personel Alımları Ne Zaman Yapacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine personel alımı için her yıl ilan yayımlıyor. Merkezi yerleştirme ile de kadro beyan eden kurum 2020 yılı için sözleşmeli olarak 87 personel alacağını bildirdi. Başvurular sona eriyor. Ancak diğer kadrolarda alım bekleyen adayların tek merak ettiği konulardan biriside yeni personel alımları ne zaman yapılacağı oldu. Henüz bir açıklama yapmayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kısa zaman içerisinde yeni personel alımı ilanları yayımlanası bekleniyor.

Editör: TE Bilisim