Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözleşmeli öğretmenlik alımı kapsamında gerçekleştirilen mülakatın sonuçları bugün açıklanıyor. Bakanlık tarafından da 4 Temmuz’da açıklanacağı duyurulan mülakat sonuçları için binlerce adayın gözü kulağı MEB resmi internet sayfasında yer alıyor.

Adayların Atama Sonuçları İse 9 Ağustos’ta Açıklanacak

2019 yılı için gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik kapsamında 20 bin öğretmen adayı farklı branşlarda göreve başlayacak. Adaylar 26 Mart ile 1 Nisan arasında başvurularını Milli Eğitim Bakanlığı’na yapmış, 12 Haziran ile 30 Haziran tarihleri arasında da sözlü mülakat sınavına girmişlerdi. Bu aşamada mülakat sonuçlarının açıklanması sürecine girilmişti.

Bakanlığın web sayfasında açıkladığı duyuruda ise “2019 yılı için yapılacak olan öğretmen alımında mart ayında yapılan mülakat sınavında ilgili tarihler arasında başvuru yapan adayların atama işlemine dair takvime göre adayların eğitim kurumu tercihleri 30 Temmuz ile 5 Ağustos alınacaktır” şeklinde ifadelere yer verilmiştir.

Bu kapsamda 20 bin sözleşmeli öğretmen, mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından ilgili tarihler arasında öğretim kurumu tercihlerini yapacaklardır. 5 Temmuz’a kadar gerçekleştirilecek olan kurum seçiminden sonra ise adaylar sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafında kurum seçimi ve atama sonuçları ise 9 Ağustos’ta açıklanacak.

4 Temmuz yani bugün itibari ile sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları bakanlığın resmi internet sayfası olan http://www.meb.gov.tr adresinden, sorgulama yapılarak öğrenilebilecek.

Editör: TE Bilisim