Kamu kurumlarına yapılan personel alımı Mayıs ayının sonuna yaklaşırken hareketlenmeye başladı. Kamuya personel alımlarında yayımlanan yeni ilanlarda SGK ve DHMİ, KPSS şartı olmadan ve en az 70 puan sıralaması ile alım yapacağını ilan etti. Alımlara ilişkin detaylar ve kadro, sayıları ile haberin devamında yer alıyor.

Alımlara İlişkin Detaylar Neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan ilan, kurumun resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Duyuruya göre tek bir kadroda alım yapacak olan SGK başvuracak olan adayların sağlaması gereken şartları da açıkladı.

Türkiye ile AB arasında yürütülen bir proje çerçevesinde alımının yapılacağı açıklandı. Buna göre destek ekibinde yer alacak olan adayın:

  • Üniversitelerin iletişim ya da iletişimler ilgili diğer fakültelerinden mezun olmak ya da 15 yıl bu alanda deneyim sahibi olmak,
  • İletişim alanında en az 2 yıl çalışmış olmak,
  • Görsel tasarım konusunda bilgi sahibi olmak şartları aranmaktadır.

DHMİ’ye alınacak 112 personel için olan kadrolara ilişkin detaylarda en az 70 KPSS şartı ile hava personeli alımı yapılacaktır. İlana başvurmak isteyen adayların kadroya ilişkin asgari YDS puanı, sertifika ve sağlık konusundaki özel şartları da sağlaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra adayların lisans mezunu olması da kadro için aranan bir başka özel şarttır.

DHMİ ilanı için: https://docdro.id/VwkqMk7

SG ilanı için: https://docdro.id/2nAl6ZM

Editör: TE Bilisim