Sağlık Bakanlığı’nın 17 bin personel alımı için tercih kılavuzu bugün ÖSYM üzerinden yayınlanmış olup ilgili açıklama sonrasında adaylar KPSS tercihleri ile açılan kadrolara yönelik tercih işlemlerini gerçekleştirmeye başlamıştır. Buna göre en az lisans mezunu adayların başvuracağı kadrolar da bulunmakta olup bu adaylardan 348 tanesi Türkiye’de farklı illerde bulunan şehir hastanelerinde görev alacaktır. Kılavuzda yer alan kadrolara ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

Şehir Hastanelerine Yapılacak Olan Alımlar

ÖSYM tarafından ilgili kılavuzda lisans mezunu adayların başvuracağı kadrolar bulunmaktadır. Buna göre adaylar Sağlık Bakanlığı’na başlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alacaktır. Adayların atanacağı kurumlardan biri de şehir hastaneleri olup bu kapsamda lise mezunu adayların şehir hastanelerinde başvuracağı kadrolar ve detaylar şu şekilde açıklanmıştır.

Dil ve konuşma terapisti 2, diyetisyen 1, ebe 6, fizyoterapist 14, hemşire 310, iş ve uğraşı terapisti (ergoterapist) 3, odyolog 1, perfüzyonist 2, psikolog 8, sosyal çalışmacı 1 kişi olarak kılavuzda yer almıştır.

Nitelik Kodları ve Detaylar

KPSS kapsamında 2019/7 kılavuzuna göre adayların tercihte bulunabilmesi için ilgili nitelik koduna ilişkin şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda yukarıda yer alan tabloda kadrolara ilişkin nitelik kodları verilmiş olup adaylar ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre bu kodlarda yer alan şartlara aşağıda verilen link üzerinden erişim sağlayabilmekte olup başvuru yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM aday işlemleri sayfasından tercih işlemlerini gerçekleştirmelidir.

http://www.osym.gov.tr/TR,17119/kpss-20197-saglik-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html