Sağlık Bakanlığı tarafından 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan ikinci merkezi atamanın Haziran ayı içerisinde olması planlanıyor. Tüm dikkatlerini bu atamaya veren sağlık personeli alımı bekleyen adaylar için yeni açıklamalar geldi.

Gazeteci Murat Polat'ın Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile olan yakınlığı biliniyor. Bu yakınlık sayesinde personel alımı ve atama bekleyen adayların talep ve isteklerini doğrudan bakana iletirken, Bakanlıktan gelen olumlu veya olumsuz gelişmeler hakkında da adayları bilgilendiriyor. İşte gazeteci Murat Polat'tan 2018 yılı içerisinde yapılması planlanan ikinci merkezi atama hakkında yeni açıklamar;

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Haziran ayında yapılması planlanan personel alımına ilişkin bazı detaylar paylaşan Murat Polat, atanması planlanan 18 bin kadronun içerisinde; ebe, hemşire, tekniker ve teknisyen kadrolarının olacağını ifade etti.

Gazeteci Murat Polat, Twitter isimli sosyal medya sitesindeki hesabında;

"Sağlık Bakanlığı Haziran ayın da 18 bin kadronun içerisinde 3500 ebe ve hemşire  alacak diğerleri ise teknisyen ve tekniker olacak."

şeklinde paylaşım yaparak kadrolar hakkında adaylara bilgi verdi.

Paylaşımından bir gün önce Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile görüştüğünü, Haziranda yapılacak 18 bin hemşire ve teknikeralımının çoğunluğunun teknisyen ve tekniker kadrolarından yapılacağını ifade etmişti.

Peki bu atama yeterli olacak mı? Sağlık Bölümü mezunlarının talepleri neler? Lütfen yorumlarınızı belirtiniz.

Editör: TE Bilisim