Geçtiğimiz hafta personel alımı ilanları art arda gelerek adaylara büyük müjdeler verildi. Bakanlıklar tarafından yapılmış olan duyurulara göre yeni polis alımları ve yeni personel alımları yapılacak. Söz konusu ilanlar için başvuru süreci önümüzdeki hafta başlıyor ve bu haberimizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında detayları aktaracak ve başvuru süreçleri hakkında bilgiler vereceğiz.

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI:

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta yapmış olduğu duyuruya göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve farklı eğitim seviyelerinde olmak üzere 12 bin kişilik kadro ile personel alımı yapacak. Söz konusu ilana lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Bu bağlamda Biyolog, Çocuk Gelişimci, Dil ve Konuşma terapisti, Diyetisyen, Ebe Fizyoterapist, Hemşire, ;İş ve Uğraşı terapisti, Odyolog, Perfüzyonist, Psikolog, Sağlık Fizikçisi, Sosyal Çalışmacı ve Sağlık teknikeri ve Sağlık Teknisyeni alanlarında 12 personel alımı yapılacak.

Başvuru süreci bu hafta başlayacak. Geçtiğimiz günlerde yapılmış olan duyurulara göre Sağlık Bakanlığı Personel alımı başvuruları ÖSYM ile alınacak olup, tercih işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı üzerinde 07 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 21 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Adaylar başvurularını 07 Ağustos 2019 tarihinde açılacak tercih ekranı ile ÖSYM tercih kılavuzu ile yapacaklar ve tercih yapabilmeleri için belirtilen tercih ücreti olan 20 TL yi ÖSYM tarafından belirtilen bankalara yatırmaları gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı Polis Alımı hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

2019 PYMYO 2 BİN 2500 POLİS MEMURU ADAYI ALIMI BAŞLIYOR:

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılmış olan duyuruya göre 2500 polis memuru adayı alımı için ilan yayımladı. Adayların her yıl bekledikleri YKS sonuçları sonrası Polis Meslek Yüksekokulları için için Polis Memuru adayı alımları Bu yıl yine ağustos ayında yapılacak. Erkek ve Bayan adayların başvuru yapabileceği bu ilan için adaylar başvurularını online olarak yapmaları gereklidir.

Başvuru süreci Önümüzdeki hafta başı yani 05 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup adaylara başvuru için 15 günlük bir süre ardından 19 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir. Başvurular Polis Akademisi resmi İnternet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Söz konusu polis alımına en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek olup ayrıca adaylardan YKS TYT puanı şartı da aranacak. Ancak TYT puanı için adaylara bir müjde yapıldı ve geçen yıl 260 TYT puanı olan bu yıl yıl 250 Puan olarak düşürüldü. Yani YKS TYT'den en az 250 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Polis Meslek Yüksekokulu Polis Memuru alımı hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim