Sağlık Bakanlığı bünyesine bağlı olan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü proje kapsamında personel alacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Sağlık Statüsünün ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından sunulan ilgili hizmetlerin geliştirilmesi ( Sıhhat ) Projesi kapsamında 4 farklı kontenjan ile kamu personeli ve sağlık personeli alımı yapacağını bildirdi. Peki alım yapılacak kontenjan ve başvuru şartları nedir?

HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı HSGM Proje kapsamında Diş Hekimi, Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Tercüman alımları yapacak. Bakanlık KPSS siz personel alımı yapacak olup belirtilen diğer özel niteliklerin taşınıyor olması gereklidir.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NEDİR?

Bakanlık adaylardan pozisyonuna göre özel nitelikler talep etmektedir. Ancak adaylardan genel olarak, 

  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak veya en az 3 yıl süre ile tecilli olduğunu gösterir belge ibraz etmek.
  • İyi derecede Türkçe bilmek.
  • MS Office programları kullanabilmek.
  • İyi derecede Arapça bilmek tercih sebebidir.
  • Türkiye’de eğitim veren üniversitelerin lisans eğitim programlarındaki psikoloji bölümünden mezun olmak ya da yurtdışındaki üniversitelerin lisans eğitim programlarındaki psikoloji bölümünden mezun olup YÖK tarafından verilen diploma denklik belgesine sahip olmak,
  • Branşıyla ilgili bilimsel gelişmeleri takip etmek, yöntem teknik ve teknolojilere hâkim olmak.

KADROYA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

DİŞ HEKİMİ:

PSİKOLOG:

SOSYAL ÇALIŞMACI:

TERCÜMAN:

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı SUriyeli çocuklar için yapılan poje kapsamında personel alımı başvurularını almaya başladı. Başvuru süreci en geç 24 Mart 2020 tarihine kadar saat 17:00 a kadar devam edecektir. Başvurular aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantılar üzerinden yapabilirsiniz.

Ayrıca Başvurusu alınan adaylar, iki aşamadan oluşan bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Değerlendirmenin ilk aşamasında genel nitelikler veya mesleki deneyim ve nitelikler için yukarıda belirtilen asgari koşulları sağlayamayan adaylar elenecektir. Başvuru sahibi adaylara yönelik değerlendirmede kurulacak bir değerlendirme komisyonu tarafından yapılacak olup tercih nedeni olan nitelikler temelinde adaylar her bir Değerlendirme Komitesi üyesince 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

İlk aşamayı başarıyla geçerek kısa listeye kalan ve başvuruları uygun bulunan tüm adaylar,  ikinci aşama olan mülakata girmeye hak kazanacaktır.

İLANIN TAM METNİ BURADA

CV formatını indirmek için tıklayınız.

Diş Hekimi ilanına başvurmak için tıklayınız.

Psikolog ilanına başvurmak için tıklayınız.

Sosyal Çalışmacı ilanına başvurmak için tıklayınız.

Tercüman  ilanına başvurmak için tıklayınız.