Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 17 bin sağlık personeli alımına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayınlanması ile birliktebirçok adayın gözü kulağı açıklanması beklenen ilana çevrildi. Buna göre farklı branşlarda alım yapılması beklenirken kararda yer aldığı şekli ile 7 bin 525 hemşire alımı yapılacağı açıklandı.

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Adayların en merak ettiği konulardan biri de alıma ilişkin başvuru şartları olup bu noktada yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı ile tercihlerin alınması bekleniyor.

Lise, ön lisans ve lisans mezunu adayların açıklanması beklenen tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarında belirlenen başvuru şartlarını sağlamaları istenmekte olup bu şartlar genel itibari ile ilgili bölümden mezun olma, güvenlik soruşturmasının olumlu çıkması gibi genel alım şartlarını içermektedir. Bu sebeple adayların tercihleriniyaparken, sözleşmeli pozisyonlar için "Aranan Nitelikleri" kısmına ayrıca dikkat etmeleri önerilmektedir.

Başvuru ve İlan Detayları

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada alımların yani kılavuzun ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından alımların da aralık ve şubat aylarında olmak üzere iki dönem olarak yapılacağı biliniyor. Adayların açıklanacak olan ilanı ve diğer duyuruları Bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM’nin(http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilmektedir. İlanın ise ilk alım için bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

İlandan Haberdar Olma:

Sağlık Bakanlığı Personel alım ilanı yayımlandığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında ilandan haberdar olabilirsiniz. Veya bizleri sosyal medya ağlarımız üzerinden takip ederek ilandan haberdar olabilirsiniz.